Mijn Profiel

   

     My Passion for Trees                       

               

© Copyright Hanneke de Bruijn

Hanneke de Bruijn, geboren 1977 te Alkmaar. Opgegroeid in Heerhugowaard. vanaf 1999 tot 2020 woonde ik in Arnhem met veel plezier. Per juni 2020 woon ik samen met mijn partner in Zeist.


Van jongs af aan ben ik natuurliefhebber en struinde vaak door bossen en velden.


Vanaf 1992 tot 2000 ben ik lid geweest van de Jeugdbond voor Natuur en Milieustudie (JNM, de natuur in, en op kamp, voor en door jongeren).


Van 1994 tot 1999 heb ik in Hoorn de middelbare land en tuinbouw school gevolgd. Daarna van 1999 tot 2004 de Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein te Velp vanwaar uit ik stage heb gelopen in Ierland(2000), Ivoorkust(2002) en afstudeer onderzoek in Zuid Afrika(2003).


In 2004 afgestudeerd als tropisch bosbouwer.


Fotograferen was al heel lang een hobby van mij, eerst analoog nu digitaal.


In 2005 ben ik op een bomenreis gegaan naar Engeland samen met twee ander bomenliefhebbers. Daar zijn we op zoek gegaan naar de eeuwenoude bomen. Tussen een reisgenoot en mij klikte het erg goed. Hij is nu mijn soulmate/Partner.


Minimaal 1 keer per jaar gaan we op reis naar Engeland om eeuwenoude bomen op te zoeken. De meeste bomen die we zoeken heb ik uit Engelse bomenboeken. Vaak komen we op de bonnevooi bomen tegen die ik niet in een boek heb gevonden maar die zeer mooi, oud, indrukwekkend en erg de moeite waard zijn.

De bomen op de website en de verhalen er van, zijn een resultaat van mijn reizen en mijn fascinatie voor eeuwenoude bomen.

Grote oude bomen van tenminste 1000 tot 2000 jaar en ouder is mijn passie, fascinerend om ze te zien en te bewonderen. Op deze website kun je veel over mijn passie vinden.


Van 1 februari 2018 tot juni 2020 heb ik gewerkt als Boominspecteur bij De Boominspecteurs B.V. Ik inspecteerde bomen op veiligheid en onderhoud in alle openbare straten in een stad van een gemeente.  Vanaf september 2017 heb ik een intesieve interne training gedaan bij Bomenwacht B.V. Als BomenVeiligheidsControleur. Ik heb het certificaat Data inspecteur bomen. Ik heb een goede training gehad.En nu ben ik opzoek naar een nieuwe uitdaging. Graag wil ik mij verdiepen in Boomtechnisch onderzoek. Kunt u mij helpen?De creator:

Hanneke '09 (Met speciaal ontworpen Girlie T-shirt aan, met een boom en de tekst: Plant More Trees)
Wat houd dat in, Boominspecteur?

In een Stad in Nederland loop ik met mn laptop/computer (Toughpad) met daar in een kaart van de stad en de bomen. Elke boom is een puntje. Die tik ik aan als bij de boom sta en noteer ik: aanwezigheid (en dus afwezigheid als de boom is omgezaagd) de soort, dikte, hoogte, gebrek (o.a. dood hout, holtes of ziekte) en de snoei behoefte van de boom (of hij boven de weg hangt of boom in jonge fase die opgesnoeid moet worden) en ga ik weer door. Op een gegeef moment heb je t systeem door en kan je sneller lopen. Dan kan je 300 bomen op een dag doen. Ik inspecteer elke boom in elke openbare straat in een stad.

Ik noteer alleen wat ik zie. Niet wat wenselijk is o.i.d.


Boomsoorten op deze website:

Mijn andere passie is: Marillion


Marillion's laatste album is Verkrijgbaar in de winkel en op deze website:

www.marillion.com

Luister naar hun op:

www.myspace.com/marillion

mypassionfortrees.nl ©Hanneke de Bruijn. 2008 - 2020. •  Privacy Policy •  Terms of use.