Mijn Profiel

My Passion for Trees

© Copyright Hanneke de Bruijn

Hanneke de Bruijn, geboren 1977 te Alkmaar. Opgegroeid in Heerhugowaard. Sinds 1999 woon Ik 1999 in Arnhem met veel plezier.

 

Van jongs af aan ben ik natuurliefhebber en struinde vaak door bossen en velden.

 

Vanaf 1992 tot 2000 ben ik lid geweest van de Jeugdbond voor Natuur en Milieustudie (JNM, de natuur in, en op kamp, voor en door jongeren).

 

Van 1994 tot 1999 heb ik in Hoorn de middelbare land en tuinbouw school gevolgd. Daarna van 1999 tot 2004 de Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein te Velp vanwaar uit ik stage heb gelopen in Ierland(2000), Ivoorkust(2002) en afstudeer onderzoek in Zuid Afrika(2003).

 

In 2004 afgestudeerd als tropisch bosbouwer.

 

Fotograferen was al heel lang een hobby van mij, eerst analoog nu digitaal.

 

In 2005 ben ik op een bomenreis gegaan naar Engeland samen met twee ander bomenliefhebbers. Daar zijn we op zoek gegaan naar de eeuwenoude bomen. Tussen een reisgenoot en mij klikte het erg goed. Hij is nu mijn soul mate/Partner.

 

Minimaal 1 keer per jaar gaan we op reis naar Engeland om eeuwenoude bomen op te zoeken. De meeste bomen die we zoeken heb ik uit Engelse bomenboeken. Vaak komen we op de bonnevooi bomen tegen die ik niet in een boek heb gevonden maar die zeer mooi, oud, indrukwekkend en erg de moeite waard zijn.

De bomen op de website en de verhalen er van, zijn een resultaat van mijn reizen en mijn fascinatie voor eeuwenoude bomen.

Grote oude bomen van tenminste 1000 tot 2000 jaar en ouder is mijn passie, fascinerend om ze te zien en te bewonderen. Op deze website kun je veel over mijn passie vinden.

Op deze website is ook de mogelijkheid om mijn mooie en unieke bomenfoto´s op canvas bestellen(zo groot je maar wilt). Gemaakt door een proffesioneel bedrijf.

 

Na 13 jaar ga ik als proffesional werken in en met de bomen. Ik ben nu eindeijk aan de slag.!! Per 1 februari 2018 ben ik aan het werk als Boominspecteur bij BSN-De Boominspecteurs. Ik inspecteer bomen op veiligheid en onderhoud in alle openbare straten in een stad van een gemeente. Vanaf september 2017 heb ik een intesieve interne training gedaan bij Bomenwacht B.V. Als BomenVeiligheidsControleur. Een goede training en nu een jaar in de leer. Ik ben hier ZO blij mee en heb heel erg veel zin in..

 

 

Bomenwacht heeft een mooi stukje over mij geplaatst op hun website:

 

 

 

Rubriek – Van trainee tot boominspecteur:

 

Ze kregen de nodige theoretische kennis van Reindert van Braak voor hun kiezen, de trainees die deelnamen aan ons leertraject Kweekvijver. Daarna mochten ze die, onder begeleiding van Erik Koppelaar, in de praktijk brengen bij echte projecten. Eind januari kregen 4 trainees het certificaat Kweekvijveropleiding. Ze mogen zich nu boomadviseur noemen. De komende tijd volgen we Eric van Empelen en Hanneke de Bruijn in hun werk als boominspecteur.

 

“Ik heb 13 jaar met plezier in de thuiszorg gewerkt”, vertelt Hanneke de Bruijn. “Maar zelfs mijn cliënten stimuleerden mij om iets met passie voor bomen te doen. Ik heb die passie, ik heb dankzij mijn opleiding Tropische bosbouw de kennis, ik moest er nu wel iets mee doen!” Ons leertraject Kweekvijver leidt enthousiaste bomenfanaten op tot boominspecteurs. Hanneke heeft het traject met glans doorlopen!

 

Lees t artikel verder: Artikel van de trainees op de website

 

The creator:

Hanneke '09 (Met speciaal ontworpen Girlie T-shirt aan, met een boom en de tekst: Plant More Trees)

 

 

Bomen soorten op deze website:

 

Wat houd dat in, Boominspecteur?

In een Stad in Nederland loop ik met mn laptop/computer (Toughpad) met daar in een kaart van de stad en de bomen. Elke boom is een puntje. Die tik ik aan als bij de boom sta en noteer ik: aanwezigheid (en dus afwezigheid als de boom is omgezaagd) de soort, dikte, hoogte, gebrek (o.a. dood hout, holtes of ziekte) en de snoei behoefte van de boom (of hij boven de weg hangt of boom in jonge fase die opgesnoeid moet worden) en ga ik weer door. Op een gegeef moment heb je t systeem door en kan je sneller lopen. Dan kan je 300 bomen op een dag doen. Ik inspecteer elke boom in elke openbare straat in een stad.

Ik noteer alleen wat ik zie. Niet wat wenselijk is o.i.d.

 

Luister naar hun op:

www.myspace.com/marillion

Mijn andere passie is: Marillion

 

Marillion's laatste album is Verkrijgbaar in de winkel en op deze website:

www.marillion.com

mypassionfortrees.nl ©Hanneke de Bruijn. 2008 - 2018. • Privacy Policy • Terms of use.